Приложения за редактиране на снимки на Android

11 март 2022 г.
Приложения за редактиране на снимки на Android

Почти всички снимки, които потребителите публикуват в момента в социални мрежи, месинджъри или други ресурси, са предварително обработени: те подобряват цвета, прилагат различни филтри, добавят ефекти или надписи и т.н.

Всяка година има все повече фото и видео редактори, а броят на наличните инструменти също се увеличава. По-долу са най-популярните приложения за редактиране на снимки за Android.

Google Снимки

Google Photos
Google Photos
Google LLC
Google Photos за AndroidGoogle Photos за iOS

Тази програма може да се счита за редактор на снимки, който е лесен за използване. Разбира се, тук няма много инструменти за работа, но те са достатъчни за изрязване на снимка или регулиране на яркостта. Повечето смартфони с Android вече имат вграден фоторедактор от Google. Недостатъкът на приложението е в ограничените функции.

Snapseed

Snapseed
Snapseed
Google LLC
Snapseed за AndroidSnapseed за iOSSnapseed за Windows

За тези, които искат повече функции за редактиране на снимки, Google създаде приложението Snapseed, което ви позволява да правите сложна обработка на изображения. Можете не само да ги изрязвате или обръщате, но и да коригирате цвета, да прилагате филтри, да добавяте текст и т.н.

Photoshop Express

Photoshop Express Photo Editor
Photoshop Express Photo Editor
Adobe
Photoshop Express Photo Editor за AndroidAdobe Photoshop Express за iOSAdobe Photoshop Express за Windows

Това е мобилна версия на добре познатия Photoshop, която по своите функции е малко по-различна от настолната програма. Тук можете да работите с пропорции и перспектива, да променяте размери, цветове и контраст. Това приложение съдържа голям брой филтри и ефекти.

Adobe Lightroom

Lightroom Photo & Video Editor
Lightroom Photo & Video Editor
Adobe
Lightroom Photo & Video Editor за AndroidAdobe Lightroom за iOSAdobe Lightroom за Windows

Този редактор на снимки е професионален. Тук са събрани голям брой удобни инструменти, с които можете дори да извършите точкова корекция на изображение, да промените перспективата и т.н. Тук също се поддържа RAW. Но за да получите пълния набор от функции, ще трябва да закупите платен абонамент.

VSCO

VSCO: Photo & Video Editor
VSCO: Photo & Video Editor
VSCO
VSCO: Photo & Video Editor за AndroidVSCO за iOS

Това приложение включва цяла колекция от различни филтри, някои от които са безплатни. Характеристика на приложението е, че можете да споделяте обработени изображения точно тук.

Pic Art

Това приложение ви позволява да обработвате снимки и видеоклипове. Можете да създавате колажи, да ретуширате снимки, да променяте формата и т.н. За редактиране има много готови шаблони. Можете също да използвате различни ефекти, стикери и четки. Има платена версия на програмата.

Pixlr

Pixlr – Photo Editor
Pixlr – Photo Editor
Pixlr
Pixlr – Photo Editor за AndroidPixlr за iOS

С това приложение можете бързо да създавате оригинални миксове от снимки. За да направите това, тук се събират много готови шаблони, наслагвания и филтри.

TouchRetouch

TouchRetouch
TouchRetouch
adva-soft.com
TouchRetouch за AndroidTouchRetouch за iOS

Ако вашата снимка има случайни минувачи, които трябва да бъдат премахнати, тогава трябва да използвате това приложение. Освен това ви позволява да премахвате дефекти върху заснети обекти, като драскотини или вдлъбнатини.

Facetune 2

Facetune AI Photo/Video Editor
Facetune AI Photo/Video Editor
Lightricks Ltd.
Facetune AI Photo/Video Editor за AndroidFacetune 2 за iOS

Това е страхотна програма за селфита, която ви позволява да подобрите кожата на лицето, зъбите или да стегнете самото лице. Няколко докосвания ще бъдат достатъчни, за да редактирате изображението.

Pixaloop

Motionleap by Lightricks
Motionleap by Lightricks
Lightricks Ltd.
Motionleap by Lightricks за Android

Това приложение ви позволява да създавате анимирани снимки. Много хора успяват да вмъкнат вода, огън или облаци в снимката.

FaceApp

FaceApp: Perfect Face Editor
FaceApp: Perfect Face Editor
FaceApp Technology Ltd
FaceApp: Perfect Face Editor за AndroidFaceApp за iOS

Това е доста интересно приложение, което ви позволява да видите как ще изглеждате на стари години. Тук можете също да промените прическата си, да се гримирате, да използвате различни филтри и ефекти. С платен абонамент броят на наличните функции ще бъде още по-голям.

Призма

Prisma Art Effect Photo Editor
Prisma Art Effect Photo Editor
Prisma Labs, Inc.
Prisma Art Effect Photo Editor за Android

Това приложение се отличава с наличието на интересни филтри, които не се срещат в други програми. Например, вашата снимка може да бъде коригирана към работата на известен художник. Но най-интересните филтри са платени.

Платно

Canva: Design, Photo & Video
Canva: Design, Photo & Video
Canva
Canva: Design, Photo & Video за Android

Това мобилно приложение ще накара всеки да се почувства като истински дизайнер. С разнообразие от уникални шаблони и графични компоненти можете да създавате оригинални истории и публикации.